MBU - Menighedernes Børne- og Ungdomsarbejde (MBU)

MBU blev stiftet i 1986 og siden 1987 har de sydslesvigske menigheder financieret ansættelsen af en egen ungdomskonsulent. Fra 2014 er der i stedet  to ungdomspræster, en i Flensborg og en i Slesvig (hver med 50 %).

MBU  er en sammenslutning af de kirkelige børne- og ungdomsgrupper, der arbejder i tilknytning til Den danske Kirke i Sydslesvig. Der arbejdes nært sammen med

Sydslesvigs Danske Ungdomforeninger og

KFUM/KFUK i Danmark ligesom man er engageret i Samtaleudvalget for Børn og Unge (SUK) i Haderslev Stift.

102 konfirmander og 32 ledere og præster, som passer godt på konfirmanderne! Der er balance i tingene på Tydal!

Fra fredag aften er der aktiviteter af mange slags, god mad og hygge. Lørdagen gik med workshops, der forberedte søndagens afsluttende gudstjeneste.  Kunstgruppen bygger altervæg og alterkors, dans indøver koreografien, kor øver salmerne og særlige numre (”We are in this together”!)  -  og bandet ledsager.

Madlavningen havde sin egen gruppe, sjov og til at finde ud af, mente mange, hvad lejrens fine kok syntes er ganske rigtigt! Der er en døgnrytme, der vil noget. Det er godt, at så mange følte sig fristet af den ”arbejdsgruppe”:  morgenmad, så kommer frokost, kaffe og kage og og aftensmad,  naturligvis, men dermed ikke nok:  Sent på aftenen er der hotdog, chips og saltstænger. Den gruppe var så også den mest arbejdsrige, ren arbejdslejr!  Første aften var der disco, den anden aften en koncert ”De Sidste Bohemer”, hvor der blev sunget kraftigt med på Larsen og Seebach. Hyggetimen varer  til klokken 01:00. Men så er det også sengetid!

Spejdere

Dansk Spejderkorps Sydslesvig