Kort om Ansgars historie

Flensborg Nord blev oprettet som selvstændigt præstedistrikt 1948. Til distriktet henlagdes Flensborgs nordlige del (sydgrænse: Toosbygade) og Klus. Da Martin Nørgaard blev præst i sognet 1951, tog han Nyhus og Kobbermølle "med sig". Første danske gudstjeneste blev afholdt 1926 i Kobbermølle Skole.

I de første par år samledes menigheden til gudstjenester i den tyske Sct. Petri Kirche., men den 23. oktober 1949 kunne DKUs daværende præsident biskop Bruun-Rasmussen ved en festgudstjeneste indvie KFUM-fritidshjemmets  festsal på Junkerhuvej til kirkerum for Den danske Menighed i Flensborg Nord.  Samtidig opgav man dog aldrig håbet - og indsatsen - for en egen kirke.

Det blev 1968 til virkelighed takket være den enestående donation fra A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læs mere i biografien over Martin Nørgaard. Om aktiviteter og arrangementer kan man læse under arrangementer

Præster i Flensborg Nord

Sognepræster

1951-59