Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Da kirke og stat i Sydslesvig er skilt ad, former kirkebryllupet sig som en kirkelig velsignelse i kirken - efter at ægteskabet er indgået borgerligt på rådhuset.

Kontakt præsten for at aftale tidspunktet for den kirkelige handling samt et forudgående møde med brudeparret. Der henvises til vielsesritualet bag i salmebogen eller folkekirken.dk (ligeledes på tysk - fra side 16).

Forslag til salmevalg (4 salmer) fra brudeparret er meget velkomne.

Husk at medbringe fødselsattest (Geburtsurkunde/Familien-Stammbuch) samt evt. dåbs- og konfirmationsattest, og - hvis den borgerlige vielse allerede har fundet sted - egen vielselsessattest (Stammbuch) fra rådhuset.

den danske salmebog online.dk finder man udover tekst og melodier til salmerne biografier af de enkelte salmedigtere, forklaringer på vanskelige ord og forslag til salmer i forbindelse med dåb, konfirmation, bryllup, begravelse og kirkens højtider.