Tip en venPrint
 

Velkommen til det danske mindretals kirke

Søndagsordet til Mariæ bebudelsesdag

Guds taknemmelige rugemor

 

Ikke alle er lige begejstrede for at blive brugt som værktøj i andres planer. Jomfru Maria er selv noget tøvende og gør indsigelser, da Ærkeenglen Gabriel fortæller hende om Guds plan, at hun skal blive gravid. Først da hun står over for sin slægtning Elisabeth, hvis barn springer af begejstring i maven på hende, forstår Maria, at hun selv er gravid. Da bliver hun så glad, at hun bryder ud i sang. En takkesang til Gud for at han har udvalgt netop hende til at bære og føde Guds søn. At Marias sang er rettet mod Gud, giver den titel af lovsang. Lovsange er svar, på det Gud har gjort for eller med os mennesker. Vi kan alle synge lovsange. Og dog! Luther nævner to slags mennesker, der ikke er i stand til at synge lovsang på den rette måde. De, der kun priser Gud, når de har medgang, og de, der kun priser sig selv, når det går dem godt.

Maria, derimod, priser Gud i medgang og modgang, og stiller sig til Hans rådighed som: ”Guds gæstfrie værtinde”. Trods modgang tvivler hun ikke på, at Gud vil gøre store ting både med hende og med den verden, som styres af tyranner og lader folk leve i fattigdom.

Vi dyrker ikke Maria som helgen, men vi kan som Maria lære at tage det uønskede på os og få det bedste ud af det. Det gjorde hun. Eller sagt med andre ord: Det er ikke et spørgsmål om, hvordan man har det, men hvordan man tager det.