Velkommen til det danske mindretals kirkeVelkommen til det danske mindretals kirke

Mariæ bedudelses dag, Luk. 1, 26-38Mariæ bedudelses dag, Luk. 1, 26-38

Englen Gabriel bebuder Maria, at hun skal blive gravid og føde Guds søn.

Det får mig til at tænke på en historie, om to tvillinger Åge og Egon, der ligger i deres mors mave og snakker:

Åge: Du vil sikkert ikke tro på det, Egon, men jeg er overbevist om, at der findes et liv efter fødslen.

Egon: Sikke noget vrøvl.  Se dig om. Der findes ikke andet end dette. Hvorfor tror du altid, at der findes en anden virkelighed? Accepter dit liv, som det er. Nyd det nu, og glem det sludder om et liv efter fødslen.

Åge er tavs, men en indre stemme trænger sig på igen: Bliv nu ikke vred, Egon, men jeg tror også, der findes en mor.

En mor! fniser Egon. Hvordan i alverden er du kommet på den tanke? Du har aldrig set en mor. Det er vanvid at forestille sig, at der skulle være en mor. Du ligger her alene sammen med mig. Det er virkeligheden.  Hold op med at være fjollet. Jeg kan forsikre dig for, der findes ingen mor!

Tag den historie frem, når nogen stiller spørgsmål ved din tro.  Amen

I gamle kabbalistiske skrifter finder man en åndelig lære. Det hævdes, at vores formål her på jorden er at bevæge os fra lavere til stadig højere planer. Men for at nå op på et højere plan må man først falde og kun derved får man den nødvendige energi til at nå op på det højere plan.

Hvert eneste fald er således en mulighed for at skaffe sig fornyet energi. Energien sætter dig i stand til at bevæge dig opad og indfri dit formål på det næste, højere plan. Dit evige selv ved, at det er nødvendigt at falde for at nå målet.