Velkommen til det danske mindretals kirkeVelkommen til det danske mindretals kirke

Pinsen presser påPinsen presser på

I Helligåndskirken i Flensborg står den centrale del af kunstværket "Pinseporten" et stykke ude fra væggen. Som om porten rives af hængslerne og presses ud fra væggen. Hermed får Bjørn Nørgaard markeret, at pinsen, at Helligånden med sin fornyende og oplivende kraft, vil ind i kirken. Ikke bare ind i rummet som sådan, men Helligånden vil ind for at sætte fredens og kærlighedens aftryk på mennesker. Kunstneren får betonet dette bl.a. ved at vi - uanset om vi er store eller små - hver for sig kan finde en åbning i kunstværket, som passer til vores hovedhøjde. Vi kan stikke hovedet ind i en åbning og betragte pinseunderet, og pludselig er man selv blevet en del af skulpturen. Man er ikke længere betragter, men en del af, ja, delagtiggjort, for med pinsen er det aldrig slut.

"Kig ind"

Kig ind - i dobbelt forstand - i kirkens åbningstid eller ved gudstjenester. Pinsen presser på den dag i dag, for Gud vil nå mennesket med sin kærlighedserklæring. Vi skal mærke den. Den vil sætte sit mærke på os. Om det så er korstegnets mærke, der blev tegnet for ansigtet og brystet i vores dåb, som et tegn på at vi skal tilhøre Herren med både hjerne og hjerte. Eller om det er, fordi vi mærker smagen af fællesskab, af syndernes forladelse, af genskabt lige værdighed, af en kalden tilbage til livet gennem gaven ved alterbordet. Eller om det er stærke ord fra Bibelen, der løfter dig op af hullet og gør dig fri. Gud fejrer pinse med os af den enkle grund, at Gud elsker sit skaberværk. Gud kan ikke andet. Gud vil fylde vore tomme depoter med glæde, trøst, fred, forsoning og fryd. Vi forstokkede mennesker har brug for et nyt pinseunder. Prøv engang at lade paraderne falde. Ja, glædelig pinse.