Velkommen til den danske menighed i Valsbøl, Medelby, Store Vi og SkovlundVelkommen til den danske menighed i Valsbøl, Medelby, Store Vi og Skovlund

Hvorfor være medlem af en dansk menighed i Sydslesvig...?Hvorfor være medlem af en dansk menighed i Sydslesvig...?

Der er mange gode grunde til at melde sig ind i en dansk menighed i Sydslesvig.

Her er nogle grunde:

1. Hvis du tror på Gud og har forbindelse til kristendommen.
  2. Hvis du gerne vil være en del af det kristne danske fællesskab i lokalområdet.
  3. Hvis du vil støtte det kristne og sociale arbejde i lokalområdet.
  4. Hvis du er kristen.
  5. Hvis du mener det at være dansk og være en del af det danske mindretal hænger sammen.
  6. Hvis du gerne vil være med til at bestemme, hvilke arrangementer menigheden skal stå for og støtte.
  7. Hvis du er døbt.
  8. Hvis du ønsker at blive døbt.
  9. Hvis du ønsker at blive kirkelig begravet, når den tid kommer.
  10. Hvis du ønsker at få dit barn døbt.
  11. Hvis du ønsker at få dit barn konfirmeret.
  12. Hvis du ønsker at blive konfirmeret.
  13. Hvis du og din samlever ønsker at blive kirkelig viet.
  14. Hvis du og din samlever ønsker at blive kirkelig velsignet.
  15. Hvis du mener, at den kristne tradition er værd at bevare.
  16. Hvis du ønsker Guds tilgivelse og kærlighed.

Ønsker du at blive medlem af den danske menighed i Valsbøl, Medelby, Store Vi og Skovlund er du velkommen til at kontakte præsten eller  menighedsrådsformanden telefonisk eller via email.

Dit kirkebidrag er fradragsberettiget i din tyske skatteopgørelse.

Arbejder du i Danmark og betaler din skat der, er dit kirkebidrag fradragsberettiget, hvis det betales igennem DSUK. Kontakt præsten for at høre nærmere.

Herunder finder du medlemsblanketten og betalingsformularen, så du kan komme godt i gang med indmeldelsen.

Medlemsblanket.pdf

Medlemsblanket til indmeldelse i menigheden

Opkraevningsordre_250517.pdf

Betalingsformular for medlemmer

Udmeldelse af den tyske kirkeUdmeldelse af den tyske kirke

Er man døbt i den evangeliske lutherske tyske kirke, er man også medlem af den tyske evangeliske lutherske kirke. I den tyske kirke betaler man 9% i kirkeskat, som bliver trukket fra ens løn, når man er lønmodtager.

Ønsker man at udmelde sig af den tyske kirke, kan man henvende sig på amtskontoret fx i Skovlund/ Schafflund, Tannenweg 1. Udmeldelsen koster euro 10,- i administrationsgebyr. Børn udmeldes individuelt.