Velkommen til Midtangel Pastorat (Satrup og Sørup)Velkommen til Midtangel Pastorat (Satrup og Sørup)

VELKOMMEN TIL MIDTANGELS DANSKE MENIGHEDVELKOMMEN TIL MIDTANGELS DANSKE MENIGHED

Midtangels danske menighed består af Satrup, Sørup, Havetoft, Dammholm, Grossolt og Kleinsolt. I Satrup og i Sørup holdes der gudstjenester på de danske skoler, hvor man til søndagen omdanner en skolestue til kirkerum. Men der holdes også lejlighedsvis gudstjeneste i egnens tyske kirker i Sørup, Satrup, Grossolt og i Freienwill.

De tyske kirker bliver også brugt  af den danske menighed til begravelser og nogle gange vielser og dåb. Tidligere holdt man konfirmationer og andre 'store' gudstjenester i skolernes gymnastiksale, men i dag konfirmeres de unge i Sct. Johannes kirke i Freienwill.

Satrup danske menighed blev oprettet i 1947 af pastor Immanuel Rommerdahl, og Sørup menighed blev oprettet i 1968 af pastor Hans Peter Simonsen, selvom der allerede fra slutningen af 1950-erne blev afholdt danske gudstjenester.