Tip en venPrint
 

Velkommen til Kappel Pastorat

Om Kappel danske Pastorat

Kappel og omegns menighed består af 3 menigheder og 4 prædikesteder.

Arnæs Menighed holdt kort efter krigen de første gudstjenester i Skipperkirken i Arnæs. Det blev senere forbudt af den tyske kirke, og gudstjenesterne flyttede til Skolebarakken ved færgestedet. Da den danske Skole i Arnæs blev bygget, flyttede gudstjenesterne derhen, og der afholdes stadigt gudstjenester ca. en gang om måneden. I dag er forholdet til den tyske Kirke venskabeligt, og vi låner ind i mellem kirken.

I Kappel blev de første gudstjenester afholdt i en stor sal på et hotel i byen, senere i skolebarakken, indtil Kirkesalen på Kaj Munk Skolen blev indviet i 1949.

Her er der også gudstjeneste mindst en gang om måneden.

Gulde/ Gelting Menighed holder til i Gelting forsamlingshus. Menighederne blev lagt sammen i 2005, da Gulde skole blev lagt sammen med Kaj Munk Skolen.

Gelting Forsamlingshus afløste den tidligere danske skolebygning i 1989.

Der afholdes gudstjenester en gang om måneden

I Kappel blev de første gudstjenester afholdt i en stor sal på et hotel i byen, senere i skolebarakken indtil Kirkesalen på Kaj Munk Skolen blev indviet i 1951.

I Ravnkær afholdes der gudstjeneste i det dansk forsamlingshus ca. 8 gange om året.

 

Der afholdes ind i mellem gudstjenester i de lokale tyske kirker, og vi låner ofte kirkerne ved bryllupper og begravelser. 

Seneste Kirkeblad

November 2018 - april 2019