Velkommen til Ansgar Kirke, Flensborg Nord og KobbermølleVelkommen til Ansgar Kirke, Flensborg Nord og Kobbermølle

Kort om Ansgars historieKort om Ansgars historie

Flensborg Nord blev oprettet som selvstændigt præstedistrikt 1948. Til distriktet henlagdes Flensborgs nordlige del (sydgrænse: Toosbygade) og Klus. Da Martin Nørgaard blev præst i sognet 1951, tog han Nyhus og Kobbermølle "med sig". Første danske gudstjeneste blev afholdt 1926 i Kobbermølle Skole.

I de første par år samledes menigheden til gudstjenester i den tyske Sct. Petri Kirche., men den 23. oktober 1949 kunne DKUs daværende præsident biskop Bruun-Rasmussen ved en festgudstjeneste indvie KFUM-fritidshjemmets  festsal på Junkerhuvej til kirkerum for Den danske Menighed i Flensborg Nord.  Samtidig opgav man dog aldrig håbet - og indsatsen - for en egen kirke.

Det blev 1968 til virkelighed takket være den enestående donation fra A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læs mere i biografien over Martin Nørgaard. Om aktiviteter og arrangementer kan man læse under arrangementer