Vielse. Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskabVielse. Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Da kirke og stat i Sydslesvig er skilt ad, former kirkebryllupet sig som en kirkelig velsignelse i kirken - efter at ægteskabet er / altid skal være indgået borgerligt på Rådhuset.

Præsten kontaktes for at aftale tidspunktet for den kirkelige handling samt et forudgående møde med brudeparret. Der henvises til vielsesritualet bag i salmebogen eller klik HER (ligeledes på tysk - fra side 16).

Forslag til salmevalg (4 salmer) fra brudeparret er meget velkomne; ønsker man at se, om en given salme også findes på tysk, så se i den alfabetiske liste her).

Husk at medbringe fødselsattest ("Geburtsurkunde" / Forældrenes "Familien-Stammbuch") samt evt. dåbs- og konfirmationsattest, og - hvis den borgerlige vielse allerede har fundet sted - egen vielselsessattest("Stammbuch") fra Rådhuset.

Vielse Vielse