Tip en venPrint
 

Velkommen til det danske mindretals kirke

søndag, den 15. april 2018

Den indre stemme

 

”Mine får hører min stemme, og jeg kender dem, og de følger mig, og jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt, og ingen skal rive dem ud af min hånd.”

 

Mennesket er omgivet af et kor af stemmer, der alle vil det noget.

De står nærmest i kø for at blive hørt.

 

Ved siden af de naturlige røster i ens umiddelbare omverden, kalder de elektroniske, de sociale og de trykte medier på menneskets opmærksomhed.

 

I den favre digitaliserede globale verden larmer stemmerne 24/7 alle årets dage. En kakofoni af lyde gør det svært at bevare overblikket.

 

Fór hvilke stemmer er gode og hvilke stemmer er dårlige at lytte til og følge. Ens for dem alle, positive som negative er, at de vil vinde menneskets sjæl.

 

De vil bevæge, styre, flytte eller rokke ved menneskets tro, værdier, holdninger og politiske synspunkter.

 

Det daglige bombardement af et konglomerat af lydfile gør det svært at bevare fortroligheden og tilliden til sin egen indre stemme.

 

Den stemme, som er ens vejleder. Den stemme, der giver ens selv en røst. Den stemme, som styrker og bevarer ens identitet og personlighed livet igennem.

 

Faren for at de mange udefrakommende stemmer manipulerer, forfalsker og vildleder menneskets indre stemme er stor.

 

Fortabelsen af eget jeg ligger lige om hjørnet. En skæbne Judas måtte lægge ryg til, da han lod sig forføre af en stemme, der ikke ville andet end at slå kærligheden ihjel. Den stemme skubbede ham som bekendt ud over afgrunden.

 

Derfor er det godt at holde fast i og at tro på, at der er en indre stemme ud over ens egen i menneskets hjerte. En stemme, der er genkendelig og hørbar trods de fremmede stemmers øredøvende  støj og vilje til at forvrænge den.

 

Det er den Jesu stemme, der med stålsat røst til alle ikke troende siger: ”Mine får hører min stemme, og jeg kender dem, og de følger mig, og jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt, og ingen skal rive dem ud af min hånd.”

 

Menneskets eksistentielle indre og ydre pejlemærke er Jesu ord og røst. En stemme, på hvilken det frimodigt kan møde verdens disharmoni i visheden om, at hverken død eller forførende stemmer eller Fake News eller en SMS eller en Trump eller en Putin eller en anden ulykke kan rive det ud af Guds hånd.